Sunday, November 29, 2009

PRODUK


Produk jus manggis shamelin Mempertingkatkan tahap kesihatan menyeluruh dengan membantu peningkatan xanthones dan antioxida yang lain.

•Merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksida yang tinggi
•Menggunakan khasiat semulajadi Permaisuri Buah
•Kandungan antioksida telah dikaji oleh penyelidik daripada Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dibawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar

Kandungan:

•Ekstrak keseluruhan buah manggis
•Ekstrak Acai
•Ekstrak Biji Anggur
•Ekstrak Delima
•Puri Roselle
•Jus Epal

Bahan lain yang dibenarkan :

•Ascorbic Acid
•Xanthan Gum 415
•Potassium Sorbate
•Permitted Flavours
•Citric Acid

MANGGIS Dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku dan dikenali sebagai “Queen of fruit”. Digunakan dalam perubatan tradisional seperti merawat penyakit Malaria, cirit-birit, tibi, ulser,buasir, sembelit dll. Kulit manggis mengandungi sebatian unik “xanthone” yang tinggi. Dikaji oleh FRIM (Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia).


XANTHONE :

•Satu kelas sebatian aktif biologi unik yang mempunyai keupayaan bioaktif - seperti ciri-ciri antioksida
•Sumber Super antioksida yang paling tinggi
•Stabil (tidak musnah)pada suhu yang tinggi

Keistimewaan :

•Memberi kesihatan yang menakjubkan melalui pertolongan xanthone dan antioksida
•Menghalang dan mencegah radikal bebas
•Anti inflamasi & anti alahan
•Anti penuaan
•Mencegah kanser
•Melindungi sistem jantung
•Melindungi kesihatan otak dan sistem saraf
•Meningkatkan sistem pertahanan badan
•Menyokong fungsi sendi dan tulang rawan
•Menghalang jangkitan yang disebabkan oleh virus, bakteria dan parasit
•Mengurangkan tekanan darah tinggi
•Mengurangkan lelah
•Membantu penyembuhan luka
•Memberi tenaga stamina
•Mengurangkan sakit kepala (migrain)
•Mengurangkan pengeluaran asid

No comments:

Post a Comment